ASIST – ACCES LA SERVICII INTEGRATE PENTRU SALARIATI IN PAS CU TEHNOLOGIA

Program: Programul Educație și Ocupare

Prioritate: P09 Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității

Obiectiv specific: ESO4.7. Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+)

Titlul proiectului: ”ASIST – ACCES LA SERVICII INTEGRATE PENTRU SALARIATI IN PAS CU TEHNOLOGIA”

Contract PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36/310010

 

“ASIST – ACCES LA SERVICII INTEGRATE PENTRU SALARIATI IN PAS CU TEHNOLOGIA”, Cod SMIS 310010

Asociația Ecoforest – Susana Geangalău – Piatra Neamt în parteneriat cu PRO DOMUS SRL – Tg. Neamț și COMARGO SRL – Cluj Napoca,  implementează începând cu data de 01.11.2024. proiectul „ ASIST – ACCES LA SERVICII INTEGRATE PENTRU SALARIAȚI ÎN PAS CU TEHNOLOGIA”, cod SMIS 310010. Proiectul este finanțat din FSE+ prin Programul Operațional Educație și Ocupare 2021 – 2027 în cadrul apelului PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36 „Ține pasul“, prioritatea P09 „Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității (ESO.4.7)

Valoarea totală a proiectului este de 4.428.764,88 lei, din care: valoarea eligibilă a finanțării nerambursabilă acordate din FSE+ este de 3.639.613,51 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național 642.284,73 lei iar valoare cofinanțare eligibilă beneficiar 146.866,24 lei.

Durata proiectului: 20 de luni, în intervalul 01 noiembrie 2024 – 30 iunie 2026. 

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea participării la programele de formare profesională continuă, a accesului egal la programe de FPC în cadru formal sau informal, consilierea si orientarea profesională, actualizarea competențelor forței de muncă, promovându-se căi de invățare flexibile și moderne prin implicarea unui număr de minim 601 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est si Nord-Vest.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la realizarea obiectivelor din documentele strategice relevante și vor răspunde nevoilor esențiale ale grupului țintă, facilitându-le tranzițiile și mobilitatea în carieră, într-un parcurs de învățare pe tot parcursul vieții.

Principalele rezultate preconizate:

  • 20 de sesiuni de conștientizare organizate cu min.700 participanți informați și sensibilizați despre necesitatea si beneficiile programelor de formare incluse în proiect, despre oportunitățile PEO, cu accent pe pregătirea angajaților pentru a face față schimbării din economie.
  • 601angajați, înscriși în proiect, vor primi serviciile de informare și consiliere profesională în urma cărora – 250 vor urma cursuri de calificare nivel 2 autorizate Ministerul Muncii; 100 se vor înscrie la cursuri de inițiere/specializare/perfecționare autorizate Ministerul Muncii iar 251 vor fi înscriși la cursuri nonformale care îi vor ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de bază și transversale conform cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii.
  • 561 persoane vor primi certificare eliberate în urma examinării, din care 225 obțin un certificat de calificare
  • 2 workshopuri privind modalitatea de îmbunătățire a metodologiilor de consiliere profesională si cea de formare prin preluarea bunelor practici de la ceilalți participanți și transferabilitatea rezultatelor către alte organizații/instituții active/cu rol de decizie in domeniul FPC

 

Pentru înscrieri și informații suplimentare:

Asociația Ecoforest – Susana Geangalău, cu sediul în municipiul Piatra Neamț, str. Mihai Eminescu, Nr. 29, Bl. D10 – parter, județul Neamț, Tel – 0753 822 855

Pro Domus SRL – cu sediul in orașul Tg. Neamț, Str. Daciei, Nr. 4, Jud. Neamț. Tel – 0745 285 362