IX.7 Idei surpriză

Într-o zi, un profesor a intrat în clasă și a cerut elevilor săi să se  pregătească pentru un test surpriză. Ei au așteptat cu nerăbdare ca testul să înceapă; profesorul a înmânat foile cu întrebări, punând chiar el paginile cu scrisul în jos pe fiecare birou. După ce a trecut pe la toți copiii, el a cerut acestora să întoarcă foile și să înceapă.

Spre surprinderea tuturor, nu era nici o întrebare….doar un punct negru în centrul paginii. Văzând expresia de pe fețele tuturor, le-a spus următoarele:

„Vreau să scrieți ce vedeți acolo”

Copiii, extrem de confuzi, au început să rezolve acest test inexplicabil. La sfârșitul orei, profesorul a strâns toate foile cu răspunsuri și a  început să citească fiecare lucrare cu voce tare, în fața tuturor.

Toți au descris un punct negru, încercând să explice poziția din mijlocul foii, intensitatea negrului, pixul cu care a fost  punctul… După ce materialele au fost citite, sala de clasă a  devenit tăcută, iar profesorul a început să explice:

„Nu am de gând să vă dau note pentru această lucrare; am vrut doar să văd ce gândiți. Nimeni nu a scris despre partea albă a hârtiei. Toată lumea s-a axat pe punctul negru – și același lucru se întâmplă și în viața noastră.

Avem o hârtie albă pentru a observa ce facem bine și pentru a ne bucura de aceste lucruri frumoase, însă, ne concentrăm mereu pe petele întunecate. Viața noastră este un dar venit de la Dumnezeu, cu dragoste și grijă, în care avem mereu motive de sărbătoare și de a fi fericiți – fiecare zi este magică, oamenii din  jurul nostru, locul de muncă, traiul frumos, miracolele, pe care le vedem în fiecare zi.

Cu toate acestea, noi tot insistăm să ne concentrăm pe aspectele negative – probleme de sănătate care ne deranjează, lipsa banilor, relația complicată cu un membru al familiei, dezamăgirea unui prieten….

Petele întunecate sunt foarte mici în comparație cu tot ce avem în viața noastră, dar ele sunt cele care ”poluează mintea noastră”.

MORALA

 

Îndepărtează-ți privirea de la petele întunecate din viața ta !!

Bucură-te de fiecare zi, ca și cum ar fi ultima din viața ta, de fiecare moment pe care viața ți-l oferă !!

Învață să fii fericit și să trăiești o viață frumoasă !!